CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 14 November 2011

2nd Interview Benkert

Semalam aku E.L..mak bawak atin g checkup tiroid dan aku jadi suri rumah sejati jaga anak..Bukan saje jaga anak, tapi aku MASAK..owh..bahagianya kalau aku masak menjadi..masak sambal tumis ikan bilis PETAI..peberet bujey dan aku..(pas kawin ngan die baru aku makan)..dan ikan cencaru bakar..2 jam jugakla kat dapur tu bg nak menyiapkan 2 hidangan..time masak2 tu barulah aku sedar, depe2 yg masuk mastercheff tu, memang stok rajin turun ke dapur..bukan mcm aku yg time E.L je masak..satu lagi time mak aku pegi umah farah..time tu, barula aku masak...

Since aku cuti, aku ngan umar pun feeling2 la hantar suami pergi temuduga..dalam kete..punyerla banyak nasihat yg aku bg..PTDot la katekan..haram engineer sebelah aku tu nak dengar..die cool je..aku yg DEBAR lebeh..Last2, abah, ibu doakan abah berjaya..dengan hampir melinangkan air mate..Abah buat yg terbaik yer..untuk mase depan kite..Umar dan mungkin anak yg dalam perut nie..(ayat kontroversi)

Pas hantar die, aku ngan umar pegi merayap..kami g Citibank dulu..konon2 nak apply Citibank kad yg islamic..tp, mano ado Citibak kad2 islamic ni..tapi yg kelakarnye..Umar buat lawak besar kat bank tu..Mule2, aku kene naik atas ke sales department..dengan gigihnyer Umar naik tangga untuk sampai atas..pastu, aku tekan loceng..tadaa..pintu pun terbukak..bukak je pintu, kami masuk..Maka umar pun nampakla ofis yg ala2 sofistikated dengan amoi2 yg pakai blazer ala2 longsuit..lelaki2 pule berkemeja kemas..Pastu..anak aku buat ONAR..menangis mcm org nampak hantu..takut ok..menggelupur peluk aku..Sah..memang sah anak aku ingat ni hospitall..amoi perempuan tu nurse, yg laki plak pakai kemeje tu doktor..bagus Umar..kamu punyer sense of urgency sangat tepat..balik jelah diyana..time nak balik..tau plak die babai staff Citibank yg die buat onar tu..gelak la org kat citibank tu..Then, aku terus heading to Giant Puchong..masa nak masuk giant pun muke die ala2 nak nangis..takut aku bawak die gi hospital lagi la tu..alahai umar..Kite g makan subway ye nak..jangan takut lagi..

Balik tue..kami pegi balik kat kilang tu..tunggu jap je..x sampai 5 minit abah pun kuar..aku pandang laki aku..dalam hati..boleh ke die dapat ni..g interview ngan GM..pakai baju raihan..dgn slek..apo nak jadi Ustaz ko..muke berkerut..sekali masuk kete..Macam mane bang??

Bujey : Wah, nampaknye, bini abang dapat duit poketla..
Aku pun jawab,,Eyeah..
wang poket..wang poket..wang poket
I lap u bang...

Pas aku lagha2..barulah aku insap..alhamdulillah bang..ni rezki anak kiter..barula nak feeling solehah kan..ala2 nak nagis gitew..bujey pun pegang tangan aku..abang syukur yang..ni semua untuk ayang, umar n anak kite nanti..


Madah Ustazah Pilihan :
Ya Allah, aku bersyukur dengan rezkimu ini.. Ku pohon Ya Allah..jangan rezki yang kau berikan ini, akan melalaikan kami dan menjauhkan kami dariMu.. Aminn..

Terima kasih Mak Wan, Embah..Ayah..Bapak..Ah, Ayu, Atin, Amin, Najaa,Achik,  Ila, Najib, & Apek..sebab selalu mendoakan kami sekeluarga..

Benkert Malaysia Sdn. Bhd

No comments:

Post a Comment