CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 14 November 2011

2nd Interview Benkert

Semalam aku E.L..mak bawak atin g checkup tiroid dan aku jadi suri rumah sejati jaga anak..Bukan saje jaga anak, tapi aku MASAK..owh..bahagianya kalau aku masak menjadi..masak sambal tumis ikan bilis PETAI..peberet bujey dan aku..(pas kawin ngan die baru aku makan)..dan ikan cencaru bakar..2 jam jugakla kat dapur tu bg nak menyiapkan 2 hidangan..time masak2 tu barulah aku sedar, depe2 yg masuk mastercheff tu, memang stok rajin turun ke dapur..bukan mcm aku yg time E.L je masak..satu lagi time mak aku pegi umah farah..time tu, barula aku masak...

Since aku cuti, aku ngan umar pun feeling2 la hantar suami pergi temuduga..dalam kete..punyerla banyak nasihat yg aku bg..PTDot la katekan..haram engineer sebelah aku tu nak dengar..die cool je..aku yg DEBAR lebeh..Last2, abah, ibu doakan abah berjaya..dengan hampir melinangkan air mate..Abah buat yg terbaik yer..untuk mase depan kite..Umar dan mungkin anak yg dalam perut nie..(ayat kontroversi)

Pas hantar die, aku ngan umar pegi merayap..kami g Citibank dulu..konon2 nak apply Citibank kad yg islamic..tp, mano ado Citibak kad2 islamic ni..tapi yg kelakarnye..Umar buat lawak besar kat bank tu..Mule2, aku kene naik atas ke sales department..dengan gigihnyer Umar naik tangga untuk sampai atas..pastu, aku tekan loceng..tadaa..pintu pun terbukak..bukak je pintu, kami masuk..Maka umar pun nampakla ofis yg ala2 sofistikated dengan amoi2 yg pakai blazer ala2 longsuit..lelaki2 pule berkemeja kemas..Pastu..anak aku buat ONAR..menangis mcm org nampak hantu..takut ok..menggelupur peluk aku..Sah..memang sah anak aku ingat ni hospitall..amoi perempuan tu nurse, yg laki plak pakai kemeje tu doktor..bagus Umar..kamu punyer sense of urgency sangat tepat..balik jelah diyana..time nak balik..tau plak die babai staff Citibank yg die buat onar tu..gelak la org kat citibank tu..Then, aku terus heading to Giant Puchong..masa nak masuk giant pun muke die ala2 nak nangis..takut aku bawak die gi hospital lagi la tu..alahai umar..Kite g makan subway ye nak..jangan takut lagi..

Balik tue..kami pegi balik kat kilang tu..tunggu jap je..x sampai 5 minit abah pun kuar..aku pandang laki aku..dalam hati..boleh ke die dapat ni..g interview ngan GM..pakai baju raihan..dgn slek..apo nak jadi Ustaz ko..muke berkerut..sekali masuk kete..Macam mane bang??

Bujey : Wah, nampaknye, bini abang dapat duit poketla..
Aku pun jawab,,Eyeah..
wang poket..wang poket..wang poket
I lap u bang...

Pas aku lagha2..barulah aku insap..alhamdulillah bang..ni rezki anak kiter..barula nak feeling solehah kan..ala2 nak nagis gitew..bujey pun pegang tangan aku..abang syukur yang..ni semua untuk ayang, umar n anak kite nanti..


Madah Ustazah Pilihan :
Ya Allah, aku bersyukur dengan rezkimu ini.. Ku pohon Ya Allah..jangan rezki yang kau berikan ini, akan melalaikan kami dan menjauhkan kami dariMu.. Aminn..

Terima kasih Mak Wan, Embah..Ayah..Bapak..Ah, Ayu, Atin, Amin, Najaa,Achik,  Ila, Najib, & Apek..sebab selalu mendoakan kami sekeluarga..

Benkert Malaysia Sdn. Bhd

Friday, 11 November 2011

Kenangan DPA mengusik qolbu


Ini roomate aku.. Namanyer Siti Rohani Omar..Die cumel..skrg ni die tengah bz..die nak kawin 20 Nov nie..aku doakan supaya semua urusannyer dipermudahkan..Majlis berjalan lancar dan selamat diijabkabul dengan abang aji..



Mereka ni pulak termasuk siti rohani adalah kawan2 baik aku..Dari kanan yang pegang kipas tu Siti Haizani, sama sidang ngan aku time dpa..sama2 g kelas..same2 gedik masuk tarian masa malam KSN..Tengah Izyan Sazana, Shazana actually..sama sidang ngan ani..die berkepit dengan ani masa penggal satu..Budak sidang B..ade anak cumel..mcm Umar..yang lentok lebih adalah Rozhana mahat..die baru je kawin..same2la kononnye nak plan for conceive dengan aku..sama sidang A..Library bergerak aku masa kat DPA>.ko tanyer je..mesti die jawab...ahah..


Ni semua geng2 la nih..Tudung Merah Izatul Ahikin, Zahira, Labibah & Zura..Ani tengah tepon abg aji kut..die sedih sebab kene tukar..aku pun time tu hati berkecai gak..sebab tak dapat tukar..

Nanti teringat lagi, aku sambung lagilah..by tragedy plak..

Thursday, 10 November 2011

Keputusan Temuduga Pertama & Spec ku PATAH

Alhamdulillah, keputusan temuduga pertama bujey sangat positif..
Disebabkan tu, die kene prepare satu report dan submit by today..agen akan aturkan second interview insyaAllah hari isnin ni.

Kalau ini yang terbaik untuk die, keluarga dan agamanya..mudah-mudahan suamiku berjaya..

Owh, malam tadi umar patahkan spec ibu, spec transition ibu, spec yg ibu pakai tak sampai setahun jagung..bila pagi tadi aku soal nape umar patahkan spec ibu..Umar buat senyuman paling manis untuk ibu..Bujey mcm biasala..padan muke ibu, sape suruh letak rate2..
Ibu tak letak rata2 hokey..ibu letak atas meja..anak u yg dah bukan main tinggi n very deep intrested with speckie..
Aduh, ibu tensi..ibu tensi

Tuesday, 8 November 2011

Temuduga Benkert & Blogging

Hari ni  first day blogging..why nak blogging..sebab..nak update aktiviti keluarga kecilku khususnya kepada adik-adik dan adik-adik ipar juga..almaklumlah..aku n en.bujey..masing2 anak sulong..umar rayyan pulak..cucu sulong..

Mungkin selain tu, semoga catatan yg baik dariku dapat dikongsi bersama rakan-rakan lain dalam menjalani kehidupan sebagai seorang isteri, ibu, anak dan penjawat awam..InsyaAllah..

P/s : Hari ni hari temuduga En. Bujey di Benkert Malaysia, Puchong. Pergi naik moto..mudahan-mudahan suamiku selamat dan berjaya dalam temuduganyer.